Haberler

Dört kişinin öldüğü tekstil fabrikası yangınında gözaltına alınan fabrika sahibi tutuklandı

Güncelleme:

Kocaeli'de 4 işçinin hayatını kaybettiği tekstil fabrikası yangını sonrası gözaltına alınan fabrika sahibi ve fabrikadaki diğer firma yetkilisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 4 kişinin öldüğü tekstil fabrikası yangını sonrası gözaltına alınan 4 kişiden fabrika sahibi ve fabrikadaki diğer firma sahibi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yabancı uyruklu işçilerin temin edilmesini sağlayan Mahmoud A. ve Fırat A. da adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Çayırova Cumhuriyet Mahallesi'ndeki tekstil fabrikasında çıkan yangında 3'ü Suriyeli 1'i ise Afgan uyruklu olduğu tahmin edilen 4 işçinin hayatını kaybetmesi sonrasında 4 kişi gözaltına alındı. Olay günü Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tekstil fabrikasının sahibi Fatih A., yanan binada bulunan bir başka firma sahibi Mahmut G. ile yabancı işçilerin temin edilmesini sağlayan Mahmoud A. ve Fırat A. gözaltına alındı.

FABRİKA SAHİBİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerin tamamlanan 4 şahıs, öğlen saatlerinde Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyede sorguları gece saatlerine kadar süren 4 şüpheliden tekstil fabrikasının sahibi Fatih A. ve yanan binada bulunan diğer firmanın sahibi Mahmut G. tuklanarak cezaevine gönderildi. Yabancı uyruklu işçilerin temin edilmesini sağlayan Mahmoud A. ve Fırat A. da adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Dört kişinin öldüğü tekstil fabrikası yangınında gözaltına alınan fabrika sahibi tutuklandı

FİRMA AVUKATI SABOTAJ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Öte yandan adliyedeki işlemler sırasında firma avukatının yangın hakkında sabotaj olma olasılığı üzerinde durduklarını, Ramazan ayı içinde fabrikada yaptıkları yangın tatbikatında yangın sistemlerinin çalıştığını söylediği öğrenildi. Firma avukatı adliyedeki işlemler sırasında sabotaj olasılığına karşı çevredeki mobese ve güvenlik kameralarının incelenmesini talep ettiği öğrenildi.

Dört kişinin öldüğü tekstil fabrikası yangınında gözaltına alınan fabrika sahibi tutuklandı

KİMLİK TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yangında yanarak hayatını kaybeden işçilerin Adli Tıp Kurumuna gönderilen cesetleri üzerinde ise kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Dört kişinin öldüğü tekstil fabrikası yangınında gözaltına alınan fabrika sahibi tutuklandı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500

Yorumlar (5)

oğuz hatip:

iş güvenliği teknik eleman eksikliği ve olası düzensizlikler genelde böyle kazalara yer verir. klasik denilen tek bi rapor derler elektrik kontağından kaynaklandı derler ama hiç tesisatta yangın koruma şalteri varmı ? Kaçak akım rolesi mevcut mu yada yangın ihbar devresi varmı kontrol etmezler. Elektrik teknik ekibi olması şart olan bir yerde hiç kontrol eden olmaz anca bozulmasını beklenir.

3
0
yanıtYanıtla
tırcı osman:

abi sen nerde yaşıyon MARS ta falan mı, yangın koruma şalteri nedir abi, en iyi ihtimalle elektriği keser, kaçak akım rölesi fabrikada harcanan megawattlar ile ne yapacak, anlat bana ben fabrikalarda elektrikçilik de yaptım, sen neyden bahsediyon çay ocağında çaycılık yapanı teknik eleman diye makina bakımına alıyolar abi

yanıt0
yanıt0
mmm:

sigorta dan para almak için yapılmıştır tatil olan fabrika neden yansın

0
2
yanıtYanıtla
arif:

eski firmamda makina ustasi afgandi o cocuk yuzunden olumden dondum makina ustume devrildi yometicilere soyledim bu adamin yaptigi ise guvenilirmi dedim tazminatsiz isten atildim ucuz dkye iscileri bunlar bitirecek

0
0
yanıtYanıtla
yurdum insanı:

Offff ya çok fena bir olay bu . . . üzücü çok . . . . tutuklandılar tamam ama . . . . genede . . . sanki iş yeri ve çalışanları için bişeyler daha yapılmalı . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title