Haberler

3 yaşındaki çocuğa aracıyla çarparak ölümüne sebep olan sürücüye verilen para cezası, aileyi isyan ettirdi

Güncelleme:

Sokakta oynayan 3 yaşındaki çocuğa aracıyla çarparak ölümüne neden olan sürücüye, 21 bin TL para cezası verildi. Acılı aile karara isyan ederek itirazda bulunacaklarını söyledi.

Adana Hürriyet Mahallesi'nde sokakta oynayan 3 yaşındaki bir çocuğa çarparak ölümüne sebep olan sürücüye, mahkeme tarafından 21 bin 200 lira adli para cezası verildi. Karar karşısında yıkılan aile isyan ederken, mahkemeye itirazda bulunacaklarını açıkladı.

''ÇOCUĞUN VARLIĞINI FARK ETMEDİM''

Bir diyaliz merkezinde çalışan Ali S.K, 01 EAD 51 plakalı minibüs ile 25 Mart 2019'da hasta almaya gittiği Hürriyet Mahallesi 20015 Sokak'ta 3 yaşındaki Mehmetcan Tunç'a çarparak ölümüne neden oldu. Kazadan sonra sürücü hakkında Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Geçtiğimiz günlerde mahkeme karar duruşmasına çıktı. Sanık Ali S.K. son savunmasında, olayın olduğu yere bir hastayı almaya gittiğini söyledi. Aracını hareket ettirmeden önce 2 çocuğu aracın yanından uzaklaştırdığını ifade eden sürücü, "Uzaklaştırdığım çocukların arasında rahmetli yoktu. Çocuk aracın sol arka tekerinin olduğu yere girmiş. Ben fark etmedim. Fark ettiğim anda durdum ve çocuğu alıp hastaneye götürdüm. Çok pişmanım." dedi.

3 yaşındaki çocuğa aracıyla çarparak ölümüne sebep olan sürücüye verilen para cezası, aileyi isyan ettirdi

İYİ HALDEN PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme hakimi, sanık Ali S.K'yı, "Taksirle ölüme neden olma" suçundan önce 3 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Hakim, sanığın cezasını duruşmadaki iyi hali nedeniyle 2 yıl 11 ay hapis cezasına indirdi, bu cezasını da günlüğü 20 liradan toplam 21 bin 200 lira adli para cezasına çevirip 24 taksitle ödemesine, ayrıca sanığın 1 yıl süreyle sürücü belgesine el konulmasına karar verdi.

3 yaşındaki çocuğa aracıyla çarparak ölümüne sebep olan sürücüye verilen para cezası, aileyi isyan ettirdi

''KARAR KARŞISINDA YIKILDIM''

Baba Ahmet Tunç kararın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Biz çocuğumuza çarpıp öldüren kişiyi cezaevine girsin diye mahkemeye verdik ama para cezası verilmiş. Bu durum karşısında öylece kaldık. Mahkemenin verdiği bu karara itiraz edeceğim. 4 çocuğum arasında tek erkekti onu da kaybettim. Bu karar karşısında yıkıldım söyleyecek bir şey yok." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

500

Yorumlar (7)

Oguz:

Bir canın bedeli bu kadar ucuz çok ağır ceza vermişler şaka mı bu ya

7
7
yanıtYanıtla
beyin bedava:

iyi hal indirimi nedir ya? atın hapse gitsin, ne para cezası veriyorsunuz?

1
6
yanıtYanıtla
hakim değil muhasebeci:

ayda 3 çocuktan 63, 600 lira iyi ya

0
7
yanıtYanıtla
KRALEX:

BURDA EN KARLISI DEVLET CIKTI ALDI 21 BİN ATTI CEBINEE

4
2
yanıtYanıtla
kazım:

ya allah aşkına sacmalamayın cocuk tekerin arasına girmiş kim bile isteye bi cana kıyar yazık günah hepimizin başına gelebilir

5
0
yanıtYanıtla
Kafasına göre takıl icabı:

Muhtemelen tanıdı biri vardır, silivri de soğuktur.

0
4
yanıtYanıtla
Mecit:

Ailesine başsağlığı dilerim kolay birşey değil. Kimsenin bilerek ve isteyerek yapması mümkün değil ama aşırı hız varmı sorgulanmalı. Bir de biz konutları öyle bir sıkıştırdık ki insanlara nefes alacak yer kalmadı. Dar ve sıkışık mahalleler ne çocuklara ne yetişkinlere yaramıyor. Çocuklara koşacak oynayacak alanlar yetişkinlere yürüyüş koşu alanları ihtiyaç değil sağlık için bir gereksinim bir mecburiyet.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title