Haberler

Dev buhar kazanı yola çıktı! İzmir'den Aydın'a 5 günde gidecek

Güncelleme:

İzmir'in Aliağa Limanı'ndan özel tasarım bir römorka yüklendikten sonra bir çekiciyle Aydın'ın Söke ilçesine taşınan 95 tonluk dev buhar kazanı, yaklaşık 400 kilometrelik yolu, saatte 15 kilometre hızla 5 günde tamamlayacak.

Yurt dışından ithal edildikten sonra 3 gün önce İzmir Aliağa'dan yola çıkan ve Söke'de yeni kurulan bir kağıt fabrikasında enerji üretimi için kullanılacak 30 metre uzunluğundaki dev buhar kazanının yüklü olduğu çekici, Manisa'nın Turgutlu ilçesinden geçti.

Polis eskortu eşliğinden ilçeden geçirilen kazan için yollarda güvenlik tedbirleri alındı. Saatte ortalama 15 kilometre hızla taşınan dev kazanı gören ilçe sakinleri ve sürücüler, cep telefonlarıyla o anları fotoğrafladı.

Dev buhar kazanı yola çıktı! İzmir'den Aydın'a 5 günde gidecek

TABELALAR SÖKÜLDÜ

Proje direktörü Efe Küçükkaya,yaptığı açıklamada 3 gün önce Aliağa Limanı'ndan yola çıktıklarını belirterek, "Aliağa'dan Soma, Akhisar, Gölmarmara, Salihli istikametinden Turgutlu'ya geldik. Buradan da Kemalpaşa, Torbalı, Selçuk istikametinden Söke'ye gideceğiz." dedi.

Aliağa'dan Turgutlu'ya kadar aracın geçebilmesi için yol üzerinde bulunan işaret ve tabelaların zarar görmemesi için söküldüğünü aktaran Küçükkaya, "4 mobese direği, 32 trafik işaret ve yön levhası sökülüp yeniden takıldı. 45 trafik ışığı direğinin de yönü çevrildi." diye konuştu.

Dev buhar kazanı yola çıktı! İzmir'den Aydın'a 5 günde gidecek

AĞIR AĞIR GİDİYOR

Zorlu bir yolculuğa çıktıklarını dile getiren Küçükkaya, "Saatte ortalama 15 kilometre yol alıyoruz. Adeta bir kaplumbağa gibi ağır ağır hareket ediyoruz. Aracın virajlardan dönebilmesi için çok dikkatli bir şekilde ilerliyoruz." diye konuştu.

Küçükkaya, Söke'de yeni kurulan bir kağıt fabrikasında enerji sağlamak için kullanılacak dev kazanın buharla fabrikaya enerji sağlanacağını ifade etti.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Haberler

500

Yorumlar (16)

hayrettin:

saatte 15 kilometre ne. bana verin otoyolda uçurayım. 1 saatte yerine teslim. Evel Allah.

9
35
yanıtYanıtla
bzkrt:

sen önce git kural kaide öğren. direksiyon var ama eğitim sıfır. .

yanıt2
yanıt0
Hayret:

Hayret ettin herhalde bu hıza hayrettin. 95 tonun fizik hesabını yapamazsan 1 sn de obir tarafada gidebilirsin. 95 tonu durdurmayı gerektiren bir anı en az 1 km öteden görmen veya haber edilmen lazım. Hkzlı gidersen durdurma mesafen 5 km yi bulur o kadar uzaktan tehli anı göremezsin, duramazsın ve obir tarafa yolculuk edersin.

yanıt1
yanıt0
hayrettin:

ziyaaaaa

yanıt1
yanıt0
Tayfun Akalın:

Kazasız belasız bir yolculuk ve yine kazasız, belasız bir kullanım diliyorum. . .

27
0
yanıtYanıtla
yatırımcı işletmeye başarılar:

Kağıt fabrikalarını kapatıp yerine stadyum yaptık (Giresun-SEKA). Ülkede üretim hedefli yatırım yapan herkese başarılar. Bizde pek önemsenmeyen Gelişmişlik göstergelerinden biri de kişi başı kağıt tüketimidir.

11
3
yanıtYanıtla
Çelik:

Gelişmiş ülkeler kişi başı kağıt tüketimini indirme yarışında. 25-30 senelik bilgilerinizi güncellemenizi tavsiye ederim.

yanıt3
yanıt2
Bülent1734(zile60):

bence kağıt kalemi bırakmayalım, robot değiliz. israfı bırakalım ona OK.

yanıt0
yanıt0
HOCA:

Bu da mı ithal , kazan da yapamıyoruz ?

3
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

asfalt ağladı be tonaja bak :D

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title