Haberler

Aşiret düğününde gelin ve damada takılan takının değeri dudak uçuklattı!

Güncelleme:

İstanbullu Meryem Aydemir, burada tanıştığı Şırnaklı Cüneyt Aydemir ile Beytüşşebap ilçesinde 3 gün 3 gece süren düğünle dünyaevine girdi. Aşiret düğününde geline bir kilo altın, damada ise 100 bin lira takıldı.

Meryem ve Cüneyt Aydemir çifti İstanbul'da tanıştı. Bir süre flört eden çift daha sonra evlilik kararı aldı. Aşkı için İstanbul'dan Şırnak'a gelen Meryem Aydemir, 2 bin 800 rakımlı Kato Dağı eteklerinde bulunan Boğazören köyünde 3 gün 3 gece süren rüya gibi bir düğünle dünyaevine girdi. Aşiret düğününde geline bir kilo altın damada ise 100 bin lira takıldı. Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halayların çekildiği düğünde davetliler takı takma yarışına girdi.

Damadın kuzeni Agit Aydemir Türk bayrağı altında halaylar çekilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Aydemir, "Yıllardır bölgemizde bu güzel düğünler olmuyordu. Çok şükür artık düğünlerimiz yapabiliyoruz. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Beytüşşebap İlçe Kadın Kolları Başkanı Hafize Aydemir ise ailelerinin düğünlerinin hep böyle güzel geçtiğini söyledi. Hafize Aydemir, "Korucubaşı Bahri Aydemir'in oğlu İstanbul'dan sevdiği biriyle evlenince düğünü bir başka güzel oldu. Türk-Kürt ayrımcılığı yapanlara en güzel mesaj bu olsa gerek. Ay yıldızlı Türk bayrağımız altında Kato Dağı'na çok yakın bir yerde İstanbullu biriyle akrabamızın düğünü var, bugün çok mutluyuz" diye konuştu.

Jirki aşiretine mensup Aydemir ailesinin 3 gün 3 gece süren düğünlerinde gelin ve damat gönüllerince eğlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (41)

seriati-islam:

destek cikmalari güzel yalnis olan müslüman larin kadin erkek halay vs gibi yalnislar

13
17
yanıtYanıtla
ahmet:

haklısınızda dışarıdan göründüğü gibi değil beyim. her kadın kendine haram olmayan bir erkeğin elini tutar. usul böyledir. Türkmen düğünleri barak düğünleri böyle kalabalık olur. Bu aşiret çok seçkin bir aşirettir. Aziz Türk milletinin doğudaki bayrağı bu kardeşlerimize emanettir. Ülkücülük sözle değil işte böyle sınır boylarında bayrak nöbeti ile olur. bu güzel çifte muttuluklar diliyorum.

yanıt9
yanıt4
adalet için:

HADİ SAYIN DEVLET BUYUKLERİ İNCELEYİN BAKALIM BU KADAR ALTIN NEREDEN NASIL ALINDI TAKILDI. HANİ BURANIN İNSANI FAKİRDİ, İHTİYAC SAHİBİ İDİ, MECBUREN KACAKCILIK YAPIYORDU, DEVLETİN BÜTÜN PARALARI BURAYI KALKINDIRMAK İÇİN HARCANIYORDU ''''''''''''''HADİ BİR BAKIN BAKALIM NEREDEN NASIL GELDİ ALINDI TAKILDI, FAKİRİZ DİYE FATURA ÖDEMİYORLAR, VERGİ ÖDEMİYORLAR, HER TÜRLÜ BATIDA YASAK OLAN SEY ORADA SERBEST. HODRİ MEYDAN BUYRUN ARAŞTIRIN.

16
7
yanıtYanıtla
))))):

Çokl laf Yalansınsız Çok PARA HARAMSIZ OLMAZ :)))

14
5
yanıtYanıtla
vatandaş.:

hadi taktılar diyelim bu yoklukta bu kadar altını nasıl elde etmişler bu aşiretler acaba. Açıklanması gereken bir durum. Köyde bayırda bu paralar nasıl kazanılıyor. Helalinden ise Allah daha çok versin. Yok çakallıkla alavere dalavere ile ise devlet el atsın.

14
4
yanıtYanıtla
Adınızı YazınCCCCCCCCCC:

AŞİRET GELİNİNE BAK KOLUNDA 4 BİLEZİK BOYNUNDA 1 GERDANLIK VAR ÇİNGENE AŞİRETİ İLLAM

15
2
yanıtYanıtla
ahmet:

başkasına çingene dediğine göre sende muhakkak çingenelik vardır. üstelik çingene olmakta güzel bir şey, hepsini yaradan Allah, yeterki iyi insanlar olsunlar.

yanıt4
yanıt0
D:

Gönül bu ama kız 3 ay sürmez pişman olur Allah mutlu etsin

8
8
yanıtYanıtla
......:

Allahım erkeğe bak bana trilyonda verseler bu tiple evlenmezdim kız iyi varmış buna

3
13
yanıtYanıtla
Dost:

Zaten istanbulda gurbette kaliyordu bu cocuk fabrikalarda calisiyordu resmen parayla oynuyormus adam be gizli zengin masallah

yanıt0
yanıt0
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title