Haberler

26. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası Başladı

26. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası, Bağcılar Spor Kompleksi'nde 14 Ülkenin Katılımı ile Başladı.

26. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası, Bağcılar Spor Kompleksi'nde 14 ülkenin katılımı ile başladı.

Bu yıl 26.'sı düzenlenen Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası'na Türkiye 50 sporcu ile katılırken, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Mısır, ABD, Tunus, Beyaz Rusya, Romanya, Ürdün, Özbekistan, Ukrayna, Kazakistan, Yunanistan, Suriye, Tacikistanlı sporcular kıran kırana mücadele ediyor. Turnuvanın ilk gününde yapılan müsabakaları Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar da izledi. Bugün başlayan

turnuva, yarın yapılacak müsabakalarla sona erecek.

Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, basın mensuplarının ömür boyu atletizmden men cezası alan milli atlet Süreyya Ayhan ile ilgili sorularını yanıtsız bırakarak, bu konuda konuşmak istemediğini söyledi.

''Golden Grand Prix'' statüsündeki turnuvada, sikletlerinde birinci olan sporculara 3 bin, ikincilere 2 bin, üçüncü olanlara bin ve beşincilere de 500'er dolar ödül verilecek. Turnuvada, toplam 56 bin dolar ödül dağıtılacak.

VEHBİ EMRE KİMDİR ?

İstanbul'da doğan Vehbi Emre, çeşitli dönemlerde toplam 12 yıl Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı yaptı. Türk güreşine önemli hizmetleri bulunan isimler arasında yer alan Emre, Uluslararası Güreş Federasyonu'nda (FILA) asbaşkanlık görevini yürüttü ve 1983 yılında vefat etti. Vehbi Emre anısına düzenlenen turnuvanın bu yıl 26.'sı yapılıyor.

(MFS-MFS-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title