Haberler

19 Yaş Altı Badminton Milli Takımı, Balkan Şampiyonası'nda 5 Altın Madalya Kazandı

Türkiye Badminton Federasyonu, 19 Yaş Altı Balkan Şampiyonası'nda 5 Kategoride 5 Altın Madalya Elde Etti.

Türkiye Badminton Federasyonu, 19 Yaş Altı Balkan Şampiyonası'nda 5 kategoride 5 altın madalya elde etti.

19 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası 10-13 Mayıs tarihleri arasında Adapazarı'nda yapıldı. Adapazarı Merkez Belediyesi'nin sponsorluğunu yaptığı 19 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası'nda ferdi müsabakalarda Ay-yıldızlı sporcular, 5 kategoride 5 altın madalya kazandı. Milli sporcuların büyük bir başarı elde ettiği şampiyonada tek erkeklerde Hasan Hüseyin Durakcan Bulgar Peyo Boychimov'u 2-0 yenerek şampiyon oldu. Tek bayanlarda ise iki Türk sporcusu Ezgi Epice-Özge Bayrak mücadelesinde galip çıkan

Ezgi Epice oldu. Oldukça çekişmeli ve zevkli geçen çift erkekler ve çift bayanlar müsabakalarında milli sporcular Burak Köse-Numan Özkan ve Ezgi Epice-Sıdıka Kulatay çifti, Bulgar rakiplerini yenerek şampiyonluğu aldı. Karışık çiftlerde Hasan Hüseyin Durakcan-Ezgi Epice çifti Bulgar rakiplerini rahat bir oyun 2-0 yenerek şampiyon oldular.

Müsabakalara Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Makedonya, Sırbistan, Moldova ve Türkiye'den toplam 52 sporcu katıldı. Ay-yıldızlı takımın A ve B takımları halinde katıldığı müsabakalarda 16 sporcu ile mücadele etti. Milli Takımı, takım müsabakalarında ise şanssız bir şekilde Bulgaristan'a 3-2 yenilerek ikinci oldu. Şampiyonada ülke sıralaması ise Bulgaristan, Türkiye, Romanya ve Yunanistan şeklinde gerçekleşti.

Şampiyonanın madalya törenine katılan Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Babacan ve Yaşar Kaptan Başaran, Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Adapazarı Merkez Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ertuğrul Erdem ve diğer yetkililer derece alanlara madalya ve kupaları törenle takdim ettiler. Ayrıca şampiyonaya gelen yaklaşık 50 okula Adapazarı Merkez Belediyesi sponsorluğunda bin 500 raket, 50 dikme, 50 file, 150 kutu top

dağıtıldı. Böylece 50 okulda Adapazarı Merkez Belediyesi Badminton Spor Okulları Projesi başlatıldı.

(BK-İY-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title