Haberler

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin açılan davada tutuklu yargılanan sanık er Ali Altıner, "Sanık binbaşı Ahmet Taştan ileride elinde Türk bayrağı taşıyıp bekleyen iki kişiyi işaret ederek yarbay Turgay Ödemiş'e...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin açılan davada tutuklu yargılanan sanık er Ali Altıner, "Sanık binbaşı Ahmet Taştan ileride elinde Türk bayrağı taşıyıp bekleyen iki kişiyi işaret ederek yarbay Turgay Ödemiş'e 'Komutanım sıkayım mı?' dedi. Ödemiş de 'Nişancılığın iyiyse sık' dedi. Taştan'ın da bu iki kişinin ortalarına aldığı Türk bayrağına ateş açtığını gördüm." dedi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık er Ali Altıner, Kuleli Askeri Lisesi Okul Komutanı Kurmay Albay Mürsel Çıkrıkçı'nın içtimada kendilerine "korkan varsa şimdi söylesin onun kafasına sıkayım" dediğini aktardı.

"Ya Allah, Bismilah deyip ateş açtı"

Köprüye vardıklarında tutuklu sanık binbaşı Ahmet Taştan'ın köprüde askerlere "Herkes uzanıp siper alsın" deyip sonrasında TOMA'ya ateş açtığını anlatan Altıner, "Sonra beni çağırıp 'Buraya gel' dedi. Yanına gidince 'Şarjörünü ver' dedi ve bunun üzerine bir şarjörümü verdim. Sonra ya Allah Bismillah Alluh'u Ekber diyerek ateş açtı. O anda çok şaşırdık. 'Terör saldırısı, canlı bomba' olabilir diye buraya gelmiştik ve Taştan elinde Türk bayrağı olan insanlara ateş açtı." ifadelerini kullandı.

"Nişancılığın iyiyse sık' onayı"

Taştan'ın ileride elinde Türk bayrağı taşıyıp bekleyen iki kişiyi işaret ederek tutuklu sanık eski yarbay Turgay Ödemiş'e "Komutanım sıkayım mı?" dediğini aktaran Altıner, "Ödemiş de 'Bir şey yapmadan bekliyorlar' dedi. Taştan tekrar 'Sıkayım mı?' deyince Ödemiş de 'Nişancılığın iyiyse sık' dedi. Taştan'ın da bu iki kişinin ortalarına aldığı Türk bayrağına ateş açtığını gördüm. Türk bayrağına ateş edildiğini görünce tuhaf bir şey olduğunu anladım ve Ahmet Taştan'a görünmemek için arka tarafa geçtim." diye konuştu.

"Birinin ayağından vurulduğunu gördüm"

Sanık Ali Altıner, Turgay Ödemiş'in bir ara bazı askerleri dizerek vatandaşlara doğru nişan aldırdığına dikkati çekerek, "Askerler biraz direndi ama Ödemiş arkalarında bekleyerek 'Sıkacaksın' dedi. Askerlerin birinin silahından çıkan kurşunun birini ayağından vurduğunu gördüm." ifadelerini kullandı.

Sabaha kadar köprüdeki bir çukurda beklediklerini, sabah da teslim olduklarını savunan Altıner, havaya birkaç el ateş ettiğini öne sürdü.

"İnsanların yere düştüğünü gördüm"

Tutuklu sanık er Hasan Kale, sadece verilen emirlere itaat ettiğini öne sürdü.

Askerliği boyunca sadece bir kez eline silah aldığını ileri süren Kale, "Okul komutanımız tatbikat yapılacağını söyleyerek, 'Sizi, ananız bugünler için doğurdu' dediğini duydum. Köprüye geldiğimizde başımızdaki binbaşı, araçları ve halkı geri döndürmemizi emretti, biz de öyle yaptık." ifadelerini kullandı.

Eski yarbay Turgay Ödemiş ile binbaşı Ahmet Taştan'ın emriyle havaya birkaç el ateş açtığını anlatan Kale, savunmasına şöyle devam etti:

"Köprüye çıktığımızda yolun kenarına dizildik. Binbaşı, çok sinirli bir şekilde ateş ediyordu. Bütün erlere ateş etmelerini bağırarak söylüyordu. Tanktaki askere de ateş etmesini söyledi. Tankın üzerindeki silahtan çok ses çıktı. Sonra Yarbay (Turgay Ödemiş) geldi. Bu sırada vatandaşlara ateş etmeleri emri verildi. İnsanların yere düştüğünü dahi gördüm. Kimseye silah doğrultmadım. Tankın arkasına geçip oturdum, daha sonra itfaiye aracının içindeki boşluğa uzanarak epey bir süre yattım. Sabah 'Teslim oluyoruz' sesini duydum."

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının tamamlanması için duruşmayı yarına erteledi.

Dün başlayan ve iki gündür devam eden duruşmada, ikisi tutuksuz 11 er savunmasını tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Altıner İstanbul Silivri Ödemiş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title