Rishi Sunak ile basın toplantısı düzenleyen Netanyahu'dan çok konuşulacak Türkiye çıkışı

Dünya Haberleri

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve ABD Başkanı Joe Biden'ın ardından İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da İsrail'i ziyaret ederek destek mesajı verdi. Sunak ile ortak basın toplantısı düzenleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Bu saldırı Orta Doğu'daki barışçıl ilişkilerinin genişlemesini engellemeyi amaçladı. Son dönemde İsrail başta Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere bölgedeki bazı ülkelerle normalleşme adımları atmıştı" dedi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün Kudüs'te bir araya geldi. Sunak ve Netanyahu, yaptıkları görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda dikkat çeken ifadeler kullanan Netanyahu, "Bu saldırı Orta Doğu'daki barışçıl ilişkilerinin genişlemesini engellemeyi amaçladı. Bu barışı genişletmenin eşiğindeydik ve bu hamleyi yok etmek bu eylemin nedenlerinden biriydi" dedi. Son dönemde İsrail başta Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere bölgedeki bazı ülkelerle normalleşme adımları atmıştı" dedi.

Haberler.com - Dünya

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Olaf Scholz, Rishi Sunak, Joe Biden, Orta Doğu, Türkiye, Almanya, İsrail, Politika, Dünya, Güncel, Haberler