Erdoğan Toprak: "3 Aylık Zeytinyağı İhracat Yasağıyla Fiyatları Kontrol Altına Almayı Planlayan İktidar, Zeytinliklerin Kesilerek Madene Kurban...

Güncel Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunda, “Zeytin ve zeytinyağı üreticileri haftalardır üretim yetersizliğiyle fiyatların artacağını dile getirerek zeytinyağı ihracatına yasak getirilmesini istiyorlardı. Ticaret Bakanlığı, 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere 31 Ekim'e kadar üç ay süreyle dökme zeytinyağı ihracatının yasaklandığını bildirdi. Şimdi 3 aylık ihracat yasağıyla fiyatları kontrol altına almayı planlayan iktidar, zeytinliklerin kesilerek madene, inşaata ve betona kurban edilmesine dönük çağrıları duymazlıktan geliyor. Zeytinlikler bu hızla kesilerek yok edilmeye devam edildikçe bir süre sonra ette, buğdayda, samanda olduğu gibi tüm dünyaya bu topraklardan yayılan zeytin ve zeytinyağında da ithalatçı konumuna geleceğiz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunda, "Zeytin ve zeytinyağı üreticileri haftalardır üretim yetersizliğiyle fiyatların artacağını dile getirerek zeytinyağı ihracatına yasak getirilmesini istiyorlardı. Ticaret Bakanlığı, 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere 31 Ekim'e kadar üç ay süreyle dökme zeytinyağı ihracatının yasaklandığını bildirdi. Şimdi 3 aylık ihracat yasağıyla fiyatları kontrol altına almayı planlayan iktidar, zeytinliklerin kesilerek madene, inşaata ve betona kurban edilmesine dönük çağrıları duymazlıktan geliyor. Zeytinlikler bu hızla kesilerek yok edilmeye devam edildikçe bir süre sonra ette, buğdayda, samanda olduğu gibi tüm dünyaya bu topraklardan yayılan zeytin ve zeytinyağında da ithalatçı konumuna geleceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ticaret Bakanlığı, Erdoğan Toprak, Milletvekili, Zeytinyağı, İstanbul, İhracat, Kurban, Zeytin, Güncel, Haberler