Mustafa Erdem'den Bakan Şimşek'e: "Enflasyon Madde Sepeti Verileri Açıklanmazken Tüik Verilerinin Güvenilir Olduğuna Dair Kanıtlar Nelerdir"

Güncel Haberler

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “Enflasyon Madde Sepeti verileri açıklanmazken TÜİK verilerinin güvenilir olduğuna dair sunulabilecek olan kanıtlar nelerdir? TÜİK tarafından açıklanan 2023 Mayıs ayı enflasyon verilerinde, doğal gaz fiyatları için ‘sıfır fiyat’ yönteminin uygulanmasının etkili olduğu iddiaları doğru mudur? Bu tür iddialar, TÜİK verilerinin şaibeli olduğunun göstergesi değil midir” diye sordu.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Enflasyon Madde Sepeti verileri açıklanmazken TÜİK verilerinin güvenilir olduğuna dair sunulabilecek olan kanıtlar nelerdir? TÜİK tarafından açıklanan 2023 Mayıs ayı enflasyon verilerinde, doğal gaz fiyatları için 'sıfır fiyat' yönteminin uygulanmasının etkili olduğu iddiaları doğru mudur? Bu tür iddialar, TÜİK verilerinin şaibeli olduğunun göstergesi değil midir" diye sordu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Erdem, Mehmet Şimşek, Milletvekili, Antalya, Maliye, Güncel, Haberler