Kahire'deki Filistin zirvesine Hakan Fidan'ın sözleri damga vurdu: Tarihi bir dönemeçteyiz, bu acıların sürmesine izin vermeyeceğiz

Dünya Haberleri

İsrail'in Gazze'ye yönelik arttırdığı bombardıman 15. gününde devam ederken Mısır'ın ev sahipliğinde Gazze için Kahire Barış Zirvesi düzenleniyor. Zirvede Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İsrail, Doğu Kudüs'te ve Batı Şeria'da yapmış olduğu yerleşim politikaları ile birlikte orada yaşayan Filistinlilerin haklarına tecavüz etmektedir. Gerçekten tarihi bir dönemeçteyiz. Filistinlilerin acılarının devam etmesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi'nin ev sahipliğinde Kahire Barış Zirvesi başladı. Zirvede, Türkiye'yi Dışişleri Hakan Fidan, " İsrail, Doğu Kudüs'te ve Batı Şeria'da yapmış olduğu yerleşim politikaları ile birlikte orada yaşayan Filistinlilerin haklarına tecavüz etmektedir. Gerçekten tarihi bir dönemeçteyiz. Filistinlilerin acılarının devam etmesine asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberler.com - Dünya

Doğu Kudüs, Batı Şeria, Filistin, Türkiye, İsrail, Kahire, Mısır, Gazze, Kudüs, Dünya, Güncel, Haberler