Edirneli Ayçiçeği Üreticisi: "Bize Demişlerdi Ki 'Ekin, Üretin, Karşılığını Alacaksınız'. Karşılığı 11-12 Lira mı Olmalıydı"

Yerel Haberler

Edirne’de ayçiçeği üreticileri, açıklanan alım fiyatının çok az olduğunu, destek ödemelerinin artırılması gerektiğini söyledi. Ayçiçek üreticisi Kadrican Tükenmez, "Biz, hükümeti dinledik, her tarafı ektik. Bize demişlerdi ki ‘Ekin, üretin, karşılığını alacaksınız’. Karşılığı 11-12 lira mı olmalıydı? Fiyatlar çok düşük. Maliyetlerimiz çok arttı. Gübre, mazot olsun, son dönemlerde fiyatlar çok arttı. Böyle giderse işin içinden çıkmayacağız" dedi.

Edirne'de ayçiçeği üreticileri, açıklanan alım fiyatının çok az olduğunu, destek ödemelerinin artırılması gerektiğini söyledi. Ayçiçek üreticisi Kadrican Tükenmez, "Biz, hükümeti dinledik, her tarafı ektik. Bize demişlerdi ki 'Ekin, üretin, karşılığını alacaksınız'. Karşılığı 11-12 lira mı olmalıydı? Fiyatlar çok düşük. Maliyetlerimiz çok arttı. Gübre, mazot olsun, son dönemlerde fiyatlar çok arttı. Böyle giderse işin içinden çıkmayacağız" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi, Okan Gaytancıoğlu, Milletvekili, Edirne, , Haberler