Namık Tan Yusuf Tekin'e Batman'da Çekildiği İddia Edilen Medrese Öğrencilerini Sordu: "Eğitim Sorumluluğu Bakanlığınıza Ait Olan Yüzlerce Çocuğun...

Güncel Haberler

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Namık Tan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, “Geçtiğimiz günlerde Batman’da çekildiği iddia edilen ve bakanlığınız denetiminde olmayan illegal bir ‘medrese’ bünyesinde yüzlerce çocuğun görüntülendiği bir kaydın ardından, bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan gazetecinin açık adresinin yayınlanarak tehdit edildiğine dair haberler kamuoyunda tartışma yaratmıştır. Bu görüntülere dair Bakanlığınız bünyesinde bir çalışma başlatılmış mıdır? Eğitim sorumluluğu Bakanlığınıza ait olan yüzlerce çocuğun bu görüntülerde nereye götürüldüğü ve ne şekilde eğitildiğine dair bir araştırmanız mevcut mudur? Bakanlığınızın Türkiye’de faaliyet gösteren kaç yasa dışı sözde ‘tekke, medrese ve sıbyan mektebi’ olduğuna dair bir çalışması bulunmakta mıdır? Bulunuyor ise bu oluşumların illere göre dağılım bilgileri elinizde mevcut mudur” sorularını yöneltti.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Namık Tan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, "Geçtiğimiz günlerde Batman'da çekildiği iddia edilen ve bakanlığınız denetiminde olmayan illegal bir 'medrese' bünyesinde yüzlerce çocuğun görüntülendiği bir kaydın ardından, bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan gazetecinin açık adresinin yayınlanarak tehdit edildiğine dair haberler kamuoyunda tartışma yaratmıştır. Bu görüntülere dair Bakanlığınız bünyesinde bir çalışma başlatılmış mıdır? Eğitim sorumluluğu Bakanlığınıza ait olan yüzlerce çocuğun bu görüntülerde nereye götürüldüğü ve ne şekilde eğitildiğine dair bir araştırmanız mevcut mudur? Bakanlığınızın Türkiye'de faaliyet gösteren kaç yasa dışı sözde 'tekke, medrese ve sıbyan mektebi' olduğuna dair bir çalışması bulunmakta mıdır? Bulunuyor ise bu oluşumların illere göre dağılım bilgileri elinizde mevcut mudur" sorularını yöneltti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Milli Eğitim Bakanı, Milletvekili, Yusuf Tekin, Namık Tan, İstanbul, Türkiye, Batman, Güncel, Haberler