Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay'dan Çiğli Belediyesi ile Sınır Davasına İlişkin Açıklama: "Karar Sınır Belirleme Sürecinin Yeniden Başlaması...

Yerel Haberler

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli Belediyesi’yle devam eden sınır davasıyla ilgili “Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün kamuoyuna yaptığı açıklama yanlış anlaşılmaya yol açmaktadır. Bahse konu karar sınır belirleme sürecinin yeniden başlaması yönündedir. Kesin hüküm sonrasında yeniden sınır kurulması hususunda ilgili bakanlıklar nezdinde üçlü kararname gerekmektedir. Dolayısıyla karar sonrası yeniden bir tespit sürecine girilmiştir. Sonuç olarak idari ve hukuki süreç devam etmekte olup, henüz iki ilçe arasında herhangi bir sınır değişimi hükmü kurulmamıştır" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli Belediyesi'yle devam eden sınır davasıyla ilgili "Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün kamuoyuna yaptığı açıklama yanlış anlaşılmaya yol açmaktadır. Bahse konu karar sınır belirleme sürecinin yeniden başlaması yönündedir. Kesin hüküm sonrasında yeniden sınır kurulması hususunda ilgili bakanlıklar nezdinde üçlü kararname gerekmektedir. Dolayısıyla karar sonrası yeniden bir tespit sürecine girilmiştir. Sonuç olarak idari ve hukuki süreç devam etmekte olup, henüz iki ilçe arasında herhangi bir sınır değişimi hükmü kurulmamıştır" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Çiğli Belediyesi, Cemil Tugay, Karşıyaka, Çiğli, Yerel, Haberler