Cevdet Akay'dan AKP'ye Eğitim Sistemi Eleştirisi: 8 Kere Sil Baştan Değiştirdiniz, 19 Kez Değişikliğe Uğrattınız. Eğitimde Büyük Bir Erozyon...

Güncel Haberler

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay TBMM, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde, "21 yılda ‘Eğitim Reformu’ adına sürekli aynı kararları alıp, farklı sonuçlar beklediniz. İktidarınız döneminde eğitim sistemini 8 kere sil baştan değiştirdiniz; 19 kez değişikliğe uğrattınız; müfredatı defalarca kez değiştirerek eğitimde büyük bir erozyon yarattınız; 6 kez lise, 3 kez üniversite sınavını değiştirdiniz; onlarca kez sınav soruları dışarı sızdı, öğrencilerimizin emekleri heba oldu. Pandemi ve yaşadığımız afet nedeniyle eğitime ara verildi. Online olarak yürütülmek üzere başlayan eğitimde fırsat eşitliği sağlanamadı. İnternet alt yapısı yetersizliği ile birçok çocuk eğitimden koptu. Çocuklar işçilik ve çocuk evlilikte Cumhuriyet rekoruna koşuldu” dedi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay TBMM, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde, "21 yılda 'Eğitim Reformu' adına sürekli aynı kararları alıp, farklı sonuçlar beklediniz. İktidarınız döneminde eğitim sistemini 8 kere sil baştan değiştirdiniz; 19 kez değişikliğe uğrattınız; müfredatı defalarca kez değiştirerek eğitimde büyük bir erozyon yarattınız; 6 kez lise, 3 kez üniversite sınavını değiştirdiniz; onlarca kez sınav soruları dışarı sızdı, öğrencilerimizin emekleri heba oldu. Pandemi ve yaşadığımız afet nedeniyle eğitime ara verildi. Online olarak yürütülmek üzere başlayan eğitimde fırsat eşitliği sağlanamadı. İnternet alt yapısı yetersizliği ile birçok çocuk eğitimden koptu. Çocuklar işçilik ve çocuk evlilikte Cumhuriyet rekoruna koşuldu" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı, Milletvekili, Cevdet Akay, Karabük, Çocuk, Güncel, Haberler