Bakan Varank, tüplü dalışa askeri helikopterle gittiği iddialarıyla ilgili suskunluğunu bozdu: Amaç dedikodu ve iftirayı yaymak

Ekonomi Haberleri

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın tüplü dalış yapmak için terörle mücadelede görevli askeri helikopteri kullandığı iddialarını Meclis'e taşımıştı. Söz konusu iddiaları yalanlayan Bakan Varank, "TBMM üyesinin, çirkin bir dedikoduyu soru önergesi haline getirmesi, önergeyi henüz TBMM Başkanlığı'na dahi yollamadan sosyal medya üzerinden paylaşması, amacın soru sormak değil dedikodu ve iftirayı yaymak olduğunun ispatıdır" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun TBMM'ye sunduğu soru önergesine yazılı olarak cevap verdi. Bakan Varank, Yeneroğlu'nun sunduğu önergede belirtilen tarihlerde Ankara'da olduğunu ifade ederek, "İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun ilgili esas sayılı soru önergesi kapsamındaki sorularının, bu saygınlıkla bağdaşmayan bir içerik ve yöntemle tarafıma ulaştığının altını çizmek zorundayım. TBMM üyesinin, sırf siyasi hasımlık nedeniyle çirkin bir dedikoduyu soru önergesi haline getirmesi, önergeyi henüz TBMM Başkanlığı'na dahi yollamadan bir sosyal medya yayıncısı üzerinden paylaşıma sokması, amacın soru sormak değil dedikodu ve iftirayı yaymak olduğunun ispatıdır. Bu husus, milletvekillerinin yazılı soru sorma haklarının saygınlığına da gölge düşürmüştür. Adı geçen milletvekili soru önergesini, daha önce sosyal medyada dolaşıma sokulan bir iftira ve çarpıtmadaki cümlelere sadece yer değiştirerek, araştırmaya dahi tenezzül etmeden hazırlamıştır. Zira 11.07.2021 tarihinde Sivas'ta değil Ankara'da programlarımı icra etmekteydim. Gördüğü yalana balıklama atlayan, araştırma yapmaktan aciz olduğu ortaya çıkan önerge sahibinin bu yanlış tarih bilgisi ile verdiği soru önergesi tamamen boşa düşmüş olsa da kayıtlara geçmesi için esasa ilişkin şu bilgileri paylaşmak isterim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Yeneroğlu, Mustafa Varank, Milletvekili, Deva Partisi, Politika, Ekonomi, Güncel, Haberler