2024 Yılında Türkiye'nin Ekonomik Durumu ve Hedefleri

Ekonomi Haberleri

Dünya ve Türkiye 2024 yılına yoğun bir ekonomi ve siyaset gündemi ile girdi. Türkiye'nin 2024 yılı büyümesini yüzde 3'e göre planladığını belirten Prof. Dr. Işın Çelebi, ihracatının hemen hemen yarısını Avrupa Birliği ülkelerine yapan Türkiye açısından AB'nin durgunluktan çıkması faydalı olacak. Yabancı sermayenin gelmesi için ise üretim ve verimliliğin artırılması gerektiğini söyledi.

Dünya ve Türkiye 2024 yılına yoğun bir ekonomi ve siyaset gündemi ile girdi. Dünya resesyondan bunalmışken Türkiye de enflasyonla mücadelede atılacak adımlar ön plana çıkıyor. Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi, Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, Avrupa Birliğinin bu durgunluktan çıkmanın yollarını aradığını dile getirdi. Türkiye'nin 2024 yılı büyümesini yüzde 3'e göre planladığını belirten Çelebi'ye göre, ihracatının hemen hemen yarısını Avrupa Birliği ülkelerine yapan Türkiye açısından da AB'nin durgunluktan çıkıp resesyonu atlatmış olması faydalı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği, Işın Çelebi, Türkiye, Siyaset, Ekonomi, Çelebi, Dünya, İhracat, Teknoloji, Politika, Dünya, Ekonomi, Güncel, Haberler