Viyana eyalet milletvekilleri için yemin töreni düzenlendi

Dünya Haberleri

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 11 Ekim'de yapılan Eyalet ve Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından Eyalet Milletvekilleri için yemin töreni düzenlendi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 11 Ekim'de yapılan Eyalet ve Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından Eyalet Milletvekilleri için yemin töreni düzenlendi. Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) ile Yeni Avusturya Liberal Partisi'nin (NEOS) kurduğu koalisyon hükümetinde mevcut başkan Dr. Michael Ludwig yeniden Viyana Eyalet ve Belediye başkanlığına seçildi.

Viyana Eyalet Sarayı'nda gerçekleşen yemin töreninde aralarında Milletvekili Aslıhan Bozatemur'un da bulunduğu 100 kişilik yeni eyalet meclisi, yemin ederek göreve başladı. Yemin töreninde ayrıca 2 Kasım Pazartesi günü Viyana'da gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. Viyana Eyalet Meclisinde Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ), Yeni Avusturya Liberal Partisi (NEOS), Yeşiller Partisi (GRÜNE), Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve Avusturya Özgürlük Partisi'nden (FPÖ) 100 milletvekili yer alıyor. Eyalet milletvekilliği için SPÖ'nden aday olup 3571 tercihli oy alarak yeni meclise giren Aslıhan Bozatemur da yemin ederek görevine resmen başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Belediye Başkanlığı, Avusturya, Viyana, , Haberler