Tuncay Özkan: Gazeteci, Devletin Gözünde İlla Dövülmesi Gereken Kişidir. Dövdüğünüz Şey, Gazeteci Değil Aslında, Onun Temsil Ettiği Değerler

Güncel Haberler

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin basın mensuplarının yaşadığı sorunların araştırılması için verdiği önergenin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. CHP Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Gazeteci, devletin gözünde illa ve illa dövülmesi gereken kişidir. Bugün, işte bu ‘sansür yasası’ diye nitelendirdiğimiz yasanın içinde, hazırlayan arkadaşlarımla birlikte de gördüğümüz, pek çok dövülme maddesi yer alıyor… Dövdüğünüz şey, gazeteci değil aslında. Dövdüğünüz şey, onun temsil ettiği değerler. Türkiye, o değerlerden yoksunlaşırsa çöl olur; o çöl, en önce bizi yutar” dedi. CHP’nin önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin basın mensuplarının yaşadığı sorunların araştırılması için verdiği önergenin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. CHP Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Gazeteci, devletin gözünde illa ve illa dövülmesi gereken kişidir. Bugün, işte bu 'sansür yasası' diye nitelendirdiğimiz yasanın içinde, hazırlayan arkadaşlarımla birlikte de gördüğümüz, pek çok dövülme maddesi yer alıyor… Dövdüğünüz şey, gazeteci değil aslında. Dövdüğünüz şey, onun temsil ettiği değerler. Türkiye, o değerlerden yoksunlaşırsa çöl olur; o çöl, en önce bizi yutar" dedi. CHP'nin önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti, Türkiye, , Haberler