THK'nın ramazan fitreleri depremzedelere

Güncel Haberler

TÜRK Hava Kurumu'nda (THK) mahkeme kararı ile kayyum yönetiminin görevinin sonlandırılmasıyla birlikte görevlendirilen yeni başkan Ali Yüksel, kurumun geleneksel fitre, zekat ve bağış toplama faaliyetini depremzedelerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla kullanacaklarını söyledi.

TÜRK Hava Kurumu'nda (THK) mahkeme kararı ile kayyum yönetiminin görevinin sonlandırılmasıyla birlikte görevlendirilen yeni başkan Ali Yüksel, kurumun geleneksel fitre, zekat ve bağış toplama faaliyetini depremzedelerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla kullanacaklarını söyledi. Yüksel, "Bu yıl 21 Temmuz'a kadar toplayacağımız fitre, zekat ve bağışların yüzde 60'ını depremzedelere ulaştırmak üzere AFAD'a göndereceğiz. Geriye kalan yüzde 40'ı ise gençlerimizin havacılık eğitimlerine kullanılacak" dedi.

THK Başkanı Ali Yüksel, THK'nın, kurulduğu günden bugüne kadar her türlü acıda, felakette milleti ile beraber olduğunu söyleyerek "Türk Hava Kurumu'nun onursal genel başkanı Cumhurbaşkanı'mızdır ve devleti ile bir bütün olarak hareket eder. Türk Hava Kurumu yaşanan deprem felaketinin duyulduğu andan itibaren tüm şubelerimizde, genel merkezimizle personelimizle birlikte bölgedeki vatandaşlarımızın yanında olduk. Bu kapsamda ayni ve nakdi yardımlar organize ettik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Yüksel, Ali Yüksel, Kayyum, Güncel, Haberler