TBMM'de Bütçe Görüşmeleri... Ahmet Eşref Fakıbaba: "Gap'ın Bitirilmesi İçin Yeterli Kaynak Aktarılmalı ve Yatırımlara Ağırlık Verilmelidir"

Güncel Haberler

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde; 2017’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2019 yılına kadar GAP'ı tüm unsurlarıyla tamamlamayı hedefliyoruz” dediğini ancak bugüne kadar bunun gerçekleşmediğini söyledi. Fakıbaba, "Küresel iklim krizi nedeniyle tüm dünyada yaşanacak açlık ve gıda krizinin 'sulu tarım' neticesiyle ülkemizde görülmeyecek, aynı zamanda Orta Doğu ve Avrupa'ya gıda sevkiyatı yapılacaktır. 1,8 milyon hektar alan sulanmış olacaktır. Yılda 27 milyar kilowatt saat elektrik üretimi yapılacak, ortalama 4 milyon kişiye istihdam yaratılacaktır. Tarım işçileri kendi memleketlerinde çalışacak, yollarda trafik kazası neticesinde hayatını kaybeden kardeşlerimizin can kaybı önlenmiş olacaktır. DEDAŞ nedeniyle zaman zaman Güneydoğu'nun bazı şehirlerinde jandarmayla çiftçilerimizin karşı karşıya getirildiği, hoş olmayan görüntüler ortadan kalkmış olacaktır. Sonuç olarak GAP'ın bitirilmesi için yeterli kaynak aktarılmalı ve yatırımlara ağırlık verilmelidir" dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde; 2017'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2019 yılına kadar GAP'ı tüm unsurlarıyla tamamlamayı hedefliyoruz" dediğini ancak bugüne kadar bunun gerçekleşmediğini söyledi. Fakıbaba, "Küresel iklim krizi nedeniyle tüm dünyada yaşanacak açlık ve gıda krizinin 'sulu tarım' neticesiyle ülkemizde görülmeyecek, aynı zamanda Orta Doğu ve Avrupa'ya gıda sevkiyatı yapılacaktır. 1,8 milyon hektar alan sulanmış olacaktır. Yılda 27 milyar kilowatt saat elektrik üretimi yapılacak, ortalama 4 milyon kişiye istihdam yaratılacaktır. Tarım işçileri kendi memleketlerinde çalışacak, yollarda trafik kazası neticesinde hayatını kaybeden kardeşlerimizin can kaybı önlenmiş olacaktır. DEDAŞ nedeniyle zaman zaman Güneydoğu'nun bazı şehirlerinde jandarmayla çiftçilerimizin karşı karşıya getirildiği, hoş olmayan görüntüler ortadan kalkmış olacaktır. Sonuç olarak GAP'ın bitirilmesi için yeterli kaynak aktarılmalı ve yatırımlara ağırlık verilmelidir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba, Recep Tayyip Erdoğan, Tbmm Genel Kurulu, Milletvekili, İYİ Parti, Orta Doğu, Ankara, Güncel, Haberler