Sur Belediye Başkanı gözaltında; Eren'i şehit eden teröristin cenazesine katılmış - Yeniden

Güncel Haberler

DİYARBAKIR'da merkez Sur ilçesinin HDP'li Belediye Başkanı Feyme Filiz Buluttekin ile 2 belediye meclis üyesi, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'da merkez Sur ilçesinin HDP'li Belediye Başkanı Feyme Filiz Buluttekin ile 2 belediye meclis üyesi, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Buluttekin'in, Trabzon'un Maçka ilçesinde 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü şehit eden teröristlerden 'kırmızı' kategoride yer alan terör örgütü PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır'ın cenazesine katıldığı tespit edildi. Buluttekin, PKK'lı teröristlerin cenazelerine ve terör örgütü propagandasına dönüşen eylemlere katılmak, teröristlerden talimat almak ile KHK kapsamında kapatılan derneğe üye olmakla suçlanıyor.

HDP'li Sur Belediye Başkanı Feyme Filiz Buluttekin ile 2 belediye meclis üyesi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen farklı terör soruşturmaları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bu sabah düzenlenen operasyonda evlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan Buluttekin ve 2 meclis üyesinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi, Diyarbakır, Sur, Güncel, Haberler