Şort giyen kıza hakaret edip darp eden sanığa 5 ay 25 gün hapis cezası

Güncel Haberler

İstanbul Pendik'te şort giyen bir kıza minibüste hakaret edip darp eden sanığa 5 ay 25 gün hapis cezası verildi.

İstanbul Pendik'te minibüste yolculuk yaparken şort giydiği için saldırıya uğrayan Asena Melisa Sağlam'ın İstanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davası sonuçlandı. Sanık Ercan Kızıltaş hakkında, Asena Melisa Sağlam'a "edepsiz ve hayasız" dediği için 5 ay ceza verilmesi kararlaştırılırken, Kızıltaş, önceki dosyasıyla birlikte toplam 45 ay ceza almış oldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Pendik'te 14 Haziran'da minibüse şortla binen Gelişim Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Asena Melisa Sağlam, "Bu ne biçim kıyafet? Ramazanda böyle giyilir mi? Allah'a da mı saygın yok?" diye bağırıp hakaretler eden bir kişinin yumruklu saldırısına uğramıştı.

Saldırgan minibüsten inip kaçarken, genç kız karakola giderek darp raporu alıp, şikâyetçi olmuştu. Sağlam'ın teşhis ettiği ve 17 Haziran'da yakalanan saldırgan Ercan Kızılateş, bu suçtan savcılık talimatıyla serbest kalmıştı. Ancak Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nden "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olması sebebiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.

Haberler.com - Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul, Pendik, , Haberler