Son dakika haberleri: Koronavirüse 7 ayda 2 kez yakalanan hemşireden kurallara uyun çağrısı

Güncel Haberler

Son dakika haber... İZMİR'de 7 ayda 2 kez koronavirüse yakalanıp uygulanan tedavilerle sağlığına kavuşan hemşire Hatice Demir Savaş (39), "Herkes maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalı. Genç yaşlı hepimiz risk grubundayız, hafife almamalıyız" dedi.

İZMİR'de 7 ayda 2 kez koronavirüse yakalanıp uygulanan tedavilerle sağlığına kavuşan hemşire Hatice Demir Savaş (39), "Herkes maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalı. Genç yaşlı hepimiz risk grubundayız, hafife almamalıyız" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı bir merkezde hemşire olarak görev yapan 3 çocuk annesi Hatice Demir Savaş, nisan ayında rahatsızlandı. Savaş, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan muayene ve tetkiklerde akciğerlerinde Covid-19'a bağlı tutulum tespit edildi. Bunun üzerine Savaş, hastanede 1 hafta tedavi sonrası evinde 3 hafta karantinada kaldı. Sağlığına kavuşan Savaş, kasım ayında ise nefes darlığı ve eklem ağrısı şikayetiyle tekrar hastaneye gitti. 7 ay sonra tekrar Covid-19 testi pozitif çıkan Savaş, hastalığı ailesine bulaştırmamak için bu kez İzmir Valiliği tarafından belirlenen öğrenci yurdunda 3 hafta karantinada kaldı. Hatice Demir Savaş, sağlığına kavuşarak evine döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hatice Demir, Koronavirüs, İzmir, Güncel, Haberler, Son Dakika