Patileri ve kuyruğu kesilerek öldürülen 'Tostos' için eylem yaptılar

Güncel Haberler

SİVAS'ta, bir grup hayvansever dün kentte patileri ve kuyruğu kesilerek öldürülen 'Tostos' isimli kedi için fotoğraflarını taşıyarak eylem yaptı.

SİVAS'ta, bir grup hayvansever dün kentte patileri ve kuyruğu kesilerek öldürülen 'Tostos' isimli kedi için fotoğraflarını taşıyarak eylem yaptı.

Olay, dün Çayyurt Mahallesi 17'nci Sokak'ta meydana geldi. Evinin bodrumunda yaklaşık 50 sokak kedisine bakan evli 3 çocuk annesi Gül Dursun (47), dün veterinere götürmek için 5 aylık 'Tostos' isimli kedisini almak istedi. Kediyi diğerlerinin arasında bulamayan Dursun, çevrede aradı, ancak sonuç alamadı. Dursun, dün akşam saatlerinde evinin yakınlarında yerde patileri ve kuyruğu kesik halde kedinin ölüsünü buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Bugün sosyal medyadan 'Tostos' için örgütlenen hayvanseverler, kedinin ölü bulunduğu yere geldi. Yaklaşık 20 hayvansever ellerinde Tostos'un fotoğrafıyla duruma tepki gösterdi. Ayrıca Sivas Belediyesi ise farkındalık yaratmak için Tostos'un ölü bulunduğu yere kedi evi yerleştirdi, kedi maması bıraktı. Polis olayın fail ya da faillerini bulmak için soruşturma başlattı, bölgedeki güvenlik kameraları incelemeye aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Belediyesi, Gül Dursun, Sivas, , Haberler