Selahattin Demirtaş, "Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz" sözüne açıklık getirdi

Güncel Haberler

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir mitingde söylediği "Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz, heykelini" sözlerine mahkemede açıklık getirdi.

Halkların Demokratik Partisi önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yargılandığı davada çözüm süreci döneminde Mardin mitinginde sarf ettiği "Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz, heykelini" sözlerine açıklık getirdi. Demirtaş, polisin müdahalesini hatırlatarak "Sözleri söylediğim dönemdeki siyasi atmosferi hatırlamak lazım. Kendi cümlemi kurarken de eksiklik ve hata nedeniyle üzüldüğümü belirtmek isterim. Sonra anlatmaya çalıştım, öyle heykel meraklısı da değilim" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

2012 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde konuşan dönemin BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş,teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açanlara polisin müdahalesini eleştirerek "Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz, heykelini" demişti. Demirtaş, tam olarak şunları söylemişti:

"Demişler ki 'Öcalan posteri asamazsınız'. Onu diyenlere açıkça sesleniyorum. Kürtlerin katili Kenan Evren'in heykelini dikebiliyor da Kürt halk önderinin posterini niye asamıyorlar. Bu halkı için 14 yıldır İmralı'da bir beton çukurda direnen Kürt halk önderinin posterini Kürdistan'a asamayacak da nereye asacaklar. Buna alışsanız iyi olur. Çünkü biz başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz, heykelini"

Haberler.com - Güncel

Halkların Demokratik Partisi, Selahattin Demirtaş, Mardin, Politika, Güncel, Haberler