Rize'deki şenlikte sabahın ilk ışıklarıyla dağ horozu gözlemlediler

Güncel Haberler

KAFKASYA bölgesinin endemik kuş türlerinden olan, Türkiye'de sadece Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü çevresinde yaşayan dağ horozunu görebilmek için yurdun dört bir yanından gözlemciler, 17'inci Dağ Horozu Şenliği'ne katıldı.

KAFKASYA bölgesinin endemik kuş türlerinden olan, Türkiye'de sadece Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü çevresinde yaşayan dağ horozunu görebilmek için yurdun dört bir yanından gözlemciler, 17'inci Dağ Horozu Şenliği'ne katıldı. Sabahın ilk ışıkları ile yaylaya çıkan grup, dağ horozunu gözlemledi.

İkizdere Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nca bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen şenlikler için Kaymakam Hacı Kerim Meral, Belediye Başkanı Hakan Karagöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu ile Türkiye'nin farklı illerinden gelen kuş gözlemcileri, foto safari meraklıları ve akademisyenler, saat 04.00'te Sivrikaya köyüne gitti. Doğa tutkunları bölgede, dürbün ve fotoğraf makineleriyle araziyi tarayarak, dağ horozu aradı. Etkinlik süresince dağ horozlarını izleyen katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kafkasya, İkizdere, Türkiye, Rize, Güncel, Haberler