Psikolog Karaoğlu: Çocuklar, baş edemedikleri durumlarda olumsuz davranış gösterebilir

Güncel Haberler

İZMİR ve Denizli'de 19 yaşındaki genç ile 13 yaşındaki çocuğun, ailevi sorunları nedeniyle işlediklerini öne sürdükleri cinayetlerle ilgili Psikolog Berk Karaoğlu, ""Boşanmalar artık çok sık yaşanmaya başladı.

İZMİR ve Denizli'de 19 yaşındaki genç ile 13 yaşındaki çocuğun, ailevi sorunları nedeniyle işlediklerini öne sürdükleri cinayetlerle ilgili Psikolog Berk Karaoğlu, ""Boşanmalar artık çok sık yaşanmaya başladı. Ebeveynler, sağlıklı bir iletişim kurabileceklerini çoğu zaman bilemeyebiliyorlar. Kendi öfke ve kızgınlıklarını çocuklarının üzerinden yansıttığında buradaki sorumluluk çocuğa ya da ergene kaldığı zaman sıkıntılar olabiliyor" dedi.

Türkiye art arda gelen iki cinayet haberi ile sarsıldı. Denizli'de 19 yaşındaki torun, evde babaannesini, İzmir'de ise 13 yaşında bir çocuk üvey dedesini sokak ortasında tabancayla öldürdü. Yaşanan her iki olayın da şüphelisi, anne ile babalarının boşanmasından sorumlu tuttukları için cinayeti işlediklerini ileri sürdü. Psikolog Berk Karaoğlu, yaşanan her iki olayla ilgili, "Boşanmalar artık çok sık yaşanmaya başladı. Ebeveynler, sağlıklı bir iletişim kurabileceklerini çoğu zaman bilemeyebiliyorlar. Önce onların psikolosijini anlamak gerekiyor. Bir ilişkinin ayrılığı çok zor olduğu için önce onların duygularını öğrenmek gerekiyor. Anne ve babaların duyguları çok karışık olabiliyor ve bu duygularını çocuklar üzerinden yaşayabiliyorlar. Biz bu konuya çok dikkat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli, Türkiye, İzmir, , Haberler