Bahçeli: 'Yeni' Demek Şehitlerimize Hakarettir

Yerel Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Şehitlerimizin mirasını kötüleyenlere, 'yeni' diyerek 30 Ağustos'un üzerine sünger çekmeye çalışanlara Türk milleti izin vermeyecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cenab-ı Allah tüm şehitlerimizden razı olsun. Onların mirasını kötüleyenlere, 'yeni' diyerek 30 Ağustos'un üzerine sünger çekmeye çalışanlara Türk milleti izin vermeyecektir. Bu vatan için, bu millet için, bu şanlı bayrak için candan, yardan ve serden vazgeçmeye hazır ve kararlı olanlar yarınların teminatıdır. Sırtımızda şehitlerimizin veraseti vardır. Üzerimizde yaşanmış Türk asırlarının zafer sancağı dalgalanmaktadır" dedi.

Bahçeli, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde Belediye Başkanı Niyazi Tezcan'ı makamında ziyaretinin ardından halka hitabında, her karışı şehit kanıyla sulanmış, her tarafı fedakarlıklarla süslenmiş bu aziz yurt köşesinde bulunmaktan bahtiyar olduğunu belirterek, Büyük Zafer'in yıl dönümünü anmak ve kutlamak amacıyla düzenlenen bugünkü törenlerde emeği ve çabası geçen herkese teşekkür etti.

"Dumlupınar'ın kocaman bir yüreği, aşılmaz, geçilmez, yenilmez güçlü bir iradesi vardır" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Burada Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış, ana fikri şekillenmiştir. Burada bağımsızlığımızın manifestosu kanla yazılmıştır. Burada Türk milleti destansı bir mücadele azmiyle vatanına sahip çıkmıştır. Bağımsızlık, Dumlupınar semalarından Anadolu'nun en ücra köşelerine kadar dalga dalga yayılmış ve müjdelenmiştir. 26 Ağustos 1922 sabahı Afyonkarahisar'ın Kocatepe'sinden başlayan topçu ateşi, onurun, izzetin, iffetin, istikbalin ve istiklalin taarruzu olarak tarihe mühür vurmuştur. Büyük Taarruz milletin topyekun inancı ve imanıyla hedefine kilitlenmiştir. '6 ayda aşılamaz' denilen düşman tahkimatı kısa süre içinde milli ruhun ateşiyle, milletin muazzam kararlılığıyla yarılmıştır. Varlığımıza göz diken işgalciler 4 gün içinde çembere alınmış ve felç edilmiştir. 30 Ağustos'ta Zafertepeçalköy-Dumlupınar hattında olağanüstü bir fedakarlık ve kahramanlıkla Başkomutanlık Meydan Savaşı kazanılmıştır. Ve düşman unsurları İzmir'e kadar kovalanarak vatan toprakları baştan ayağa temizlenmiştir."

"DUMLUPINAR'DA TECELLİ ETMİŞ BÜYÜK ZAFERDİR"

Kaynak: AA / Yerel

Devlet Bahçeli, Dumlupınar, Kütahya, Yerel, Haberler