Kılıçdaroğlu'ndan Adli Yıl Açılış Töreni'nde TBB Başkanı Sağkan'ın Konuşmasının Yayınlanmamasına Tepki: "Erdoğan Millet ile Devlet Kurumları Arasına...

Güncel Haberler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adli Yıl Açılış Töreni’nde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan’ın konuşmasının yayınlanmamasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Sağkan’ın ‘Meslektaşımız ve milletin iradesiyle seçilmiş Milletvekili Can Atalay’ın olması gereken yer, demir parmaklıkların arkası değil, AYM’nin emsal kararları gereğince milletin Meclisi’dir’ uyarısı mı fitnedir, yoksa bu konuşmanın engellenmesi mi? Erdoğan millet ile devlet kurumları arasına ekilmiş bir fitne arıyorsa, önce aynaya, sonra da etrafına bakmalıdır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adli Yıl Açılış Töreni'nde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan'ın konuşmasının yayınlanmamasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Sağkan'ın 'Meslektaşımız ve milletin iradesiyle seçilmiş Milletvekili Can Atalay'ın olması gereken yer, demir parmaklıkların arkası değil, AYM'nin emsal kararları gereğince milletin Meclisi'dir' uyarısı mı fitnedir, yoksa bu konuşmanın engellenmesi mi? Erdoğan millet ile devlet kurumları arasına ekilmiş bir fitne arıyorsa, önce aynaya, sonra da etrafına bakmalıdır" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu, Erinç Sağkan, Milletvekili, Hukuk, Medya, Politika, Güncel, Haberler