Kesk, İktidarın Toplu Sözleşme İçin Zam Teklifine Karşı Ülke Genelinde İş Bıraktı: "Tüik'in Sanal Rakamlarına Dayalı Bu Teklif Bizim Açımızdan Yok...

Güncel Haberler

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), kamu toplu sözleşme görüşmelerinde iktidarın zam teklifini protesto etmek ve taleplerine dikkat çekmek için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. KESK Eş Genel Bakanı Şükran Kablan Yeşil, iktidarın zam teklifine tepki göstererek “Ücretlerdeki erime, alım gücümüzdeki düşüş her geçen gün artar ve yoksullaşırken birileri de çıkmış hala hükümetin teklifinin revize etmesini beklediğini söylüyor. Bizleri bu kadar yok sayan bu teklifin üç beş puan artırılarak revize edilmesi kabul edilebilir değildir. İktidarın kendi enflasyon hedeflerinin bile altında kalan, TÜİK’in sanal rakamlarına dayalı bu teklif bizim açımızdan yok hükmündedir” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), kamu toplu sözleşme görüşmelerinde iktidarın zam teklifini protesto etmek ve taleplerine dikkat çekmek için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. KESK Eş Genel Bakanı Şükran Kablan Yeşil, iktidarın zam teklifine tepki göstererek "Ücretlerdeki erime, alım gücümüzdeki düşüş her geçen gün artar ve yoksullaşırken birileri de çıkmış hala hükümetin teklifinin revize etmesini beklediğini söylüyor. Bizleri bu kadar yok sayan bu teklifin üç beş puan artırılarak revize edilmesi kabul edilebilir değildir. İktidarın kendi enflasyon hedeflerinin bile altında kalan, TÜİK'in sanal rakamlarına dayalı bu teklif bizim açımızdan yok hükmündedir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Zam, Güncel, Haberler