İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nurlu: "İzmir'in Tüm Çöpü Menderes'e Gelecek Diye Bir Algı Var. Böyle Bir Durum Söz Konusu Değil"

Yerel Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te kurmayı planladığı katı atık entegre tesisinin ÇED onayı için alınan ek süre 24 Ağustos’ta sona erecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, “İzmir'in tüm çöpü Menderes'e gelecek diye bir algı var. Böyle bir durum söz konusu değil. Bir atık tesisinin yapılacağı yere ilişkin kriterler çok nettir. Mevzuatta tanımlanıyor. Bu tesisler olması gereken tesisler. Birer fabrika, birer üretim tesisi niteliğinde alanlar inşa ediyoruz. Aslında biz atığı işleyen fabrikalardan bahsediyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'te kurmayı planladığı katı atık entegre tesisinin ÇED onayı için alınan ek süre 24 Ağustos'ta sona erecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, "İzmir'in tüm çöpü Menderes'e gelecek diye bir algı var. Böyle bir durum söz konusu değil. Bir atık tesisinin yapılacağı yere ilişkin kriterler çok nettir. Mevzuatta tanımlanıyor. Bu tesisler olması gereken tesisler. Birer fabrika, birer üretim tesisi niteliğinde alanlar inşa ediyoruz. Aslında biz atığı işleyen fabrikalardan bahsediyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir, Yerel, Haberler