İtalya'da koronavirüs salgınında can kaybı 7'ye yükseldi

Dünya Haberleri

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsün Avrupa'da en çok görüldüğü ülke olan İtalya'da salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 7'ye çıktı. Yeni tip koronavirüsün bulaştığı kişilerin sayısı ise 220'yi geçti.

Kovid-19'un bulaştığı kişi sayısının 24 saatten kısa sürede çift hanelere ulaşmasının ardından yeni tip koronavirüs, ülkenin bir numaralı gündem maddesi oldu.

NE OLMUŞTU?

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, (NHC) 13 Şubat'ta yaptığı bir açıklamada ise Kovid-19'un kuluçka süresinin 24 güne kadar çıkabileceğini belirtmişti. NHC'den gün içinde yapılan bir açıklamada, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 624'e çıktığı, toplam koronavirüs bulaşan kişi sayısının ise 11 bin 477'sinin durumu ciddi olmak üzere 76 bin 288'e yükseldiği bildirildi.

Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

İlgili Haberler
Haberler.com - Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti, Venedik, İtalya, , Haberler