Gürsel Tekin: "İstanbul'un Hem Göç Alan Hem de Göç Veren İl Olması, Ülkenin Ekonomik ve Sosyal Yapısındaki Çelişkileri Yansıtıyor"

Güncel Haberler

Eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “2022 yılında 418 bin 82 kişi İstanbul'dan ayrılmış. Bu sayı, İstanbul'un büyüleyici yüzünün ardında yatan gerçekleri de gözler önüne seriyor. İstanbul, bir zamanlar sadece göç alan şehir olmasına rağmen, şimdi ekonomik sıkıntılar nedeniyle göç veren bir şehir haline geldi. TÜİK'in açıkladığı bu veriler, Türkiye'nin iç göç dinamiklerindeki değişimi gösteriyor. İstanbul'un hem göç alan hem de göç veren il olması, ülkenin ekonomik ve sosyal yapısındaki çelişkileri yansıtıyor” açıklamasını yaptı.

Eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "2022 yılında 418 bin 82 kişi İstanbul'dan ayrılmış. Bu sayı, İstanbul'un büyüleyici yüzünün ardında yatan gerçekleri de gözler önüne seriyor. İstanbul, bir zamanlar sadece göç alan şehir olmasına rağmen, şimdi ekonomik sıkıntılar nedeniyle göç veren bir şehir haline geldi. TÜİK'in açıkladığı bu veriler, Türkiye'nin iç göç dinamiklerindeki değişimi gösteriyor. İstanbul'un hem göç alan hem de göç veren il olması, ülkenin ekonomik ve sosyal yapısındaki çelişkileri yansıtıyor" açıklamasını yaptı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Gürsel Tekin, Milletvekili, İstanbul, Türkiye, Güncel, Haberler