Mevlüt Çavuşoğlu: "Biz, Afrika ya da Başka Bir Yerlere Kolonyalist, Neo-Sömürgeci Bir Yaklaşımla O Ülkelere ya da Kıtalara Gitmiyoruz"

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sayın (Emanuel) Macron’un açıklamaları son derece talihsiz olmuştur… Biz, hiçbir yerde Afrika ya da başka bir yerlerde kolonyalist, neo-sömürgeci bir yaklaşımla o ülkelere ya da kıtalara gitmiyoruz gerçekten. Tam tersine eşit, ortak gibi görüyoruz” dedi. Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ise "Bunun (Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un açıklamaları) Türkiye ile ilgili olmadığını, başka bağlamda söylenmiş sözler olduğunu hatırlatmak isterim. Afrika kıtasında birçok ortak hedefimiz de var. Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylediği yeni sömürgecilik ya da Türkiye ile ilgili değildir" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sayın (Emanuel) Macron'un açıklamaları son derece talihsiz olmuştur… Biz, hiçbir yerde Afrika ya da başka bir yerlerde kolonyalist, neo-sömürgeci bir yaklaşımla o ülkelere ya da kıtalara gitmiyoruz gerçekten. Tam tersine eşit, ortak gibi görüyoruz" dedi. Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ise "Bunun (Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamaları) Türkiye ile ilgili olmadığını, başka bağlamda söylenmiş sözler olduğunu hatırlatmak isterim. Afrika kıtasında birçok ortak hedefimiz de var. Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği yeni sömürgecilik ya da Türkiye ile ilgili değildir" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu, Togo Cumhuriyeti, Türkiye, Afrika, , Haberler