Son dakika haber | Foça'da 2 yangın; makilik ve ormanlık alan yandı

Güncel Haberler

Edinilen son dakika haberine göre İZMİR'in Foça ilçesinde, sabah Yenifoça sırtlarında çıkan ve 2 hektar ormanlık alanı küle çeviren yangının ardından öğleden sonra da İngiliz Burnu'ndaki makilik alanda yangın çıktı.

İZMİR'in Foça ilçesinde, sabah Yenifoça sırtlarında çıkan ve  2 hektar ormanlık alanı küle çeviren yangının ardından öğleden sonra da İngiliz Burnu'ndaki makilik alanda yangın çıktı. Alevler büyümeden söndürülürken 4 dönümlük makilik alan ve içinde okaliptüs ağaçları küle döndü.

Foça ilçe merkezine 1,5 kilometre mesafedeki İngiliz Burnu'ndaki makilik alanda saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Daha çok ilçe dışından gelenlerin denize girmek ve piknik yapmak için kullandıkları alanda yasak olmasına rağmen yakılan mangal ateşinden sıçrayan kıvılcımın kuru otları tutuşturması nedeniyle başladığı belirlenen yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye Grubu ekipleri sevk edildi. Alevler, piknik çadırları ve etraftaki çam ağaçlarına sıçramadan söndürüldü.  Yangında 4 dönüm makilik alan ve bu alanda bulunan okaliptüs ağaçları zarar gördü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenifoça, Hisarcık, Foça, Güncel, Haberler, Son Dakika