Ermenistan saldırılarına tepki için Diyarbakır'dan Azerbaycan'a yürüyecek

Güncel Haberler

ERMENİSTAN'ın 1992 yılında Dağlık Karabağ'da Hocalı kasabasında yaptığı katliama dikkat çekmek için 2012 yılında Ankara'dan yola çıkarak Azerbaycan'a yürüyen Azerbaycan asıllı Kıbrıs Gazisi Kalender Bayramlı (66), Ermenistan'ın son saldırılarına tepki için bu kez de Diyarbakır'dan...

ERMENİSTAN'ın 1992 yılında Dağlık Karabağ'da Hocalı kasabasında yaptığı katliama dikkat çekmek için 2012 yılında Ankara'dan yola çıkarak Azerbaycan'a yürüyen Azerbaycan asıllı Kıbrıs Gazisi Kalender Bayramlı (66), Ermenistan'ın son saldırılarına tepki için bu kez de Diyarbakır'dan Azerbaycan'a yürüyecek. Ateşkes sonrası Ermenistan'ın saldırılarında çocukların öldüğünü söylerken gözyaşlarını tutamayan Bayramlı, "Buradan Azerbaycanlı dostlarıma diyorum ki; artık yeter, kalkın ayağa" dedi.

Ankara'da yaşayan Azerbaycan kökenli Kıbrıs Gazisi Kalender Bayramlı, 1992 yılında Ermenilerin Dağlık Karabağ'da Hocalı kasabasında gerçekleştirdiği katliama dikkat çekmek amacıyla 2012 yılında Ankara'dan yola çıkarak 43 gün boyunca 2 bin 882 kilometre yürüdü ve Azerbaycan'ın Ağdam kentine ulaştı. Kıbrıs Gazisi Bayramlı, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik son saldırılarına tepki göstermek amacıyla bu defa da bir süredir bulunduğu Diyarbakır'dan yine Azerbaycan'a yürüyecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır, Ermenistan, Azerbaycan, Kıbrıs, Güncel, Haberler