Cudi Dağı'na Temsili "Nuh'un Gemisi" Yapılacak

Yerel Haberler

Hazreti Nuh'un gemisinin kalıntılarının bulunduğu rivayet edilen Cudi Dağı'na Nuh tufanını simgeleyen büyük bir gemi yapılması planlanıyor.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından hazırlanan bir proje ile Hazreti Nuh'un gemisinin kalıntılarının bulunduğu rivayet edilen Cudi Dağı'na Nuh tufanını simgeleyen büyük bir gemi yapılması planlanıyor.

Çözüm süreci ile sağlanan huzur ortamında ilin turizm potansiyelini açığa çıkarmak için harekete geçen DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisi'nce daha önce güvenlik gerekçesiyle çıkılamayan ancak çeşitli kesimlerce bilimsel araştırmalara açılması talebinde bulunulan Cudi Dağı'nın yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılması için proje hazırlandı.

DİKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Faik Buğday, AA muhabirine, ajans olarak ilin turizme yönelik değerlerini görünür kılmak, mevcut kültürel ve tarihi varlıklarıyla ilgili farkındalık oluşturmak için yeni arayışlara girdiklerini, bu kapsamda Hazreti Nuh'un gemisinin kalıntılarının bulunduğu rivayet edilen Cudi Dağı'na büyük bir gemi yapmaya karar verdiklerini söyledi.

GEMİYE TELEFERİKLE ÇIKILABİLECEK

Kaynak: AA / Yerel

Şırnak, Cudi, Yerel, Haberler