Çocuklar, sorunlarına KDK'da çözüm arıyor

Güncel Haberler

KAMU Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, çocukların da sorunlarını çözmek için kuruma başvurduğunu belirterek, "Çocukları çok önemsiyoruz.

KAMU Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, çocukların da sorunlarını çözmek için kuruma başvurduğunu belirterek, "Çocukları çok önemsiyoruz. İlkokul 4'üncü sınıfa giden öğrencilere ders kitaplarında hak aramayı öğretiyoruz" dedi.

Toplumun her kesiminin, yargıya gitmeden hak aramak için başvurduğu, Türkiye'nin 2012'de çıkarılan yasayla tanıştığı Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK), yani 'ombudsmanlık' mekanizması, yoğun ilgi gördü. KDK, her geçen gün daha fazla başvuru almaya başladı. KDK'ya, 2022 yılının ilk 4 ayında 5 bin 780 başvuru yapıldı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, bu başvuruların 1416'sının kamu personeliyle ilgili, 1199'unun adalet, milli savunma ve güvenlik ile 644'ünün de belediyelerle ilgili gelen konuları içerdiğini söyledi. "Bu sıralamayı ekonomi, maliye ve vergi, çalışma ve sosyal güvenlik ile eğitim-öğretim ve gençlik spor konuları takip etti" diyen Malkoç, Bursa'dan ise kurulduğu günden bu yana KDK'ya 5 bin 960 başvuru geldiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şeref Malkoç, Güncel, Haberler