Çin'den "koronavirüs biyolojik saldırı" iddiasıyla ilgili açıklama geldi

Dünya Haberleri

Çin'in Ankara Büyükelçiliği Basın Dairesi Başkanı Bay Xie Xinxing, ülkede ortaya çıkan ve hızla yayılan 'koronavirüs' salgınına ilişkin, "biyolojik saldırı" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Xinxing,"Bu iddia oldukça saçma. Elimizde herhangi bir delil yok şu anda bunun biyolojik bir savaş olup olmadığı konusunda" dedi.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği Basın Dairesi Başkanı Bay Xie Xinxing, ülkesinin Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ülke geneline yayılan yeni tip ölümcül 'koronavirüs'e ilişkin açıklamada bulundu. Xinxing, virüsün Wuhan kentinde yaygınlık gösterdiğini belirterek, " Koronavirüs'ün kaynağını henüz bulamadık. Dünyanın bu virüse ilgisi büyük. Çin hükümeti açıklık ve şeffaflık çerçevesinde son gelişmeleri bildiriyor. Sosyal medyada yanlış bilgiler ortaya çıkıyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Yeni tip koronavirüs ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Çinli yetkililer virüs yüzünden bugüne kadar 213 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Virüs bulaşan kişilerin sayısının bin 527'sinin durumu ağır olmak üzere, 9 bin 692'ye çıkarken Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgını nedeniyle küresel acil durum ilan etmişti.

Haberler.com - Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti, Koronavirüs, Ankara, Dünya, Güncel, Haberler