CHP'den Yargıtay'a Kaftancıoğlu Yanıtı: "Yargıtay Başsavcılığı Yasanın Vermediği Bir Yetkiyi Kullanarak Bir Parti Üyesini Sicilden Silemez"

Güncel Haberler

CHP’den, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliğinin düşürülmesi ile ilgili kararı nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yanıtta, “Başsavcılığınız yasada olmayan bir yetkiyi kullanarak bir işlem tesis etmiştir. Yargıtay Başsavcılığı yasanın vermediği bir yetkiyi kullanarak bir parti üyesini sicilden silemez” denildi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin imzasıyla gönderilen yazı, "Sizi görevinizi ifa ederken hukukun çizdiği meşru sınırlar içerisinde davranmaya davet ediyoruz" çağırısı ile sona erdi.

CHP'den, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliğinin düşürülmesi ile ilgili kararı nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yanıtta, "Başsavcılığınız yasada olmayan bir yetkiyi kullanarak bir işlem tesis etmiştir. Yargıtay Başsavcılığı yasanın vermediği bir yetkiyi kullanarak bir parti üyesini sicilden silemez" denildi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin imzasıyla gönderilen yazı, "Sizi görevinizi ifa ederken hukukun çizdiği meşru sınırlar içerisinde davranmaya davet ediyoruz" çağırısı ile sona erdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi, Hizb-i İslami Partisi, Cumhuriyet, Yargıtay, , Haberler