CHP'den belediyelere kayırmacılık ve şatafatla mücadele genelgesi

Politika Haberleri

Bursa ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerinin yanı sıra Kırşehir Belediyeleri'nde çıkan kıyak atama skandallarının ardından CHP Genel Merkezi belediyelere kayırmacılık, şatafat ve israfla mücadele genelgesi gönderdi. Belediyelere akraba ve hısımların alınmamasının vurgulandığı genelgede, "Bu tür uygulamalara karşı tolerans gösterilmgez; etik temelli bir yaklaşımı uygulamaya koymak için yönetim kültüründe de değişikliğe gitmek hedeflenir." ifadeleri yer aldı.

AK Parti'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Kırşehir Belediyesi'ndeki kıyak atama skandalları sonrası CHP harekete geçti. CHP'den yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek imzasıyla CHP'li belediyelere, "Kayırmacılık, Şatafat ve İsrafla Mücadele" genelgesi gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atamasının ardından Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da, yardımcı olarak akrabalarını seçmişti. Ekicioğlu'nun belediye başkan yardımcıları olarak kayınbiraderi Hamza Çam ile bacanağı Mustafa Orman'ı atadığı ortaya çıkmıştı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bükülmez'in eşini daire başkanı, kardeşini de müdür yaptığı tespit edilmişti.

Kaynak: AA / Politika

Eskişehir, Kırşehir, Bursa, Politika, Güncel, Haberler