Bülent Tezcan: "Erdoğan'ın Önde Çıktığı Sandıklarda Sandık Sayısını Artırırken; Kemal Kılıçdaroğlu'nun Önde Çıktığı Sandıklarda Oy Kullanma Gün...

Güncel Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Dün akşam, Yüksek Seçim Kurulu; Belçika’da ve diğer bazı Avrupa ülkelerinde sandık sayısını artırdı. Buna itirazımız yok. Sandık sayısı artması seçmenin daha fazla oy kullanma hakkını kullanabilmesini güvence altına almak için yapılan bir uygulama. Ama Erdoğan’ın önde çıktığı sandıklarda sandık sayısını artırırken; Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde çıktığı sandıklarda oy kullanma gün sayısını azaltmak ya kasıttır ya iş bilmemektir. Ben bu işin arkasında iş bilmemek olduğunu düşünmüyorum. Ciddi bir kasıt vardır ve mutlaka bu karardan dönülmesi gerekir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Dün akşam, Yüksek Seçim Kurulu ; Belçika'da ve diğer bazı Avrupa ülkelerinde sandık sayısını artırdı. Buna itirazımız yok. Sandık sayısı artması seçmenin daha fazla oy kullanma hakkını kullanabilmesini güvence altına almak için yapılan bir uygulama. Ama Erdoğan'ın önde çıktığı sandıklarda sandık sayısını artırırken; Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde çıktığı sandıklarda oy kullanma gün sayısını azaltmak ya kasıttır ya iş bilmemektir. Ben bu işin arkasında iş bilmemek olduğunu düşünmüyorum. Ciddi bir kasıt vardır ve mutlaka bu karardan dönülmesi gerekir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu, Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Tezcan, Belçika, Güncel, Haberler