Başsavcılık'tan Demirtaş açıklaması: Hastaneye gitmek istemedi

Politika Haberleri

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Demirtaş'ın sağlığı ile ilgili tehdit edici bir bulgunun bulunmadığı belirtilen açıklamada, 112 Acil Servisinin sevk önerisinin Demirtaş tarafından kabul edilmediği kaydedildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve geçen hafta bilincinin kapandığı söylenen Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada üniversite hastanesine sevk edilen Demirtaş'ın hayatıyla ilgili tehdit edici bir bulguya rastlanılmadığı vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Edirne Cezaevi'de tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş ağabeyinin 26 Kasım'da bilincinin kapandığını söylemişti. Aygül Demirtaş, Demirtaş'ın yedi gündür hastaneye sevk edilmediğini de duyurmuştu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aygül Demirtaş, "26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş'ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sayın Abdullah Zeydan yapmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Haberler.com - Politika

Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet, Başsavcı, , Haberler