Bakan Kurum: Zonguldak'a 2.1 milyar liralık altyapı yatırımı yapıldı

Politika Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Pendik'te Zonguldaklılar ile buluştuğu toplantıda, Zonguldak'a yapılan yatırımları açıkladı.

Pendik'te 6 Mayıs'ta Zonguldaklılar ile bir araya gelen Bakan Kurum, "İstanbul'u istikbale taşımak için gayret ediyoruz. 'Güvenli Konutlar, Huzurlu Yuvalar' diyoruz. İstanbul'da 1.5 Milyon Konutluk Yüzyılın Dönüşümü diyoruz. 'Yarısı Bizden, Yarısı Devletten' diyoruz. Bugün İstanbul'da başlattığımız bu dönüşüm, dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesidir. ve şu anda İstanbul'un bu tarihi dönüşümünde, yüzyılın dönüşümünde, 'Yarısı Bizden' kampanyamızda başvuru sayısı kaça ulaştı biliyor musunuz? Şöyle rakamları açıklayalım da Kılıçdaroğlu milletimizin, Zonguldaklı kardeşlerimizin devletine olan, Cumhurbaşkanımıza olan itimadını, güvenini Pendik'ten duysun. Bugün itibarıyla İstanbul'umuzda 561 bin bağımsız bölüm başvuru yapıldı. Yani daha şimdiden 2.2 milyon vatandaşımızın hayatı değişiyor. İstanbul'a söz, bu aziz şehirde 5 yıl içerisinde hiçbir riskli yapı kalmayacak" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Milletvekili Adayı, İklim Değişikliği, Murat Kurum, Zonguldak, İstanbul, Pendik, Politika, Haberler