Bakan Akar'dan, Yunanistan'ın Türk okullarının faaliyetlerini askıya almasına tepki

Politika Haberleri

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın Türk okullarının faaliyetlerini askıya almasına tepki göstererek, "Bunu şiddetle kınıyoruz.

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın Türk okullarının faaliyetlerini askıya almasına tepki göstererek, "Bunu şiddetle kınıyoruz. Türkiye olarak, Yunanistan'ın her türlü haksız, hukuksuz girişimini sahada ve masada bugüne kadar karşılıksız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 'Kayseri Toplu Açılış Töreni ve Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Temel Atma Töreni'ne katıldı. Burada açıklama yapan Bakan Akar, "Siyasi, askeri ve ekonomik dengelerin yeniden inşa edildiği kritik bir dönemde Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uluslararası ilişkilerde özne haline gelmiş, bölgesel gücünü pekiştirmenin yanı sıra küresel bir aktör olarak etki ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, bölgemizde ve dünyanın çeşitli coğrafyalarında istikrar sağlayan ve güven veren bir ülke olmayı başarmıştır. Ülkemizin böylesine önemli misyon üstlendiği bu süreçte görev ve sorumlulukları artan Milli Savunma Bakanlığı ve bünyesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgesel ve küresel güvenlik için yeni yaklaşım ve stratejilerle Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra etmektedir. Bu kapsamda Mehmetçik 'Hudut namustur' anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, yurt içinde ve sınır ötesinde artan bir şiddetle ve taarruzi anlayışla, başta FETÖ, PKK/YPG-PYD ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadele etmekte, Kıbrıs dahil, denizlerimizdeki ve semalarımızda hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla da korumaktadır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Hulusi Akar, Yunanistan, , Haberler