Yeni konutlara yerleşen depremzede aile: Hayatta kaldığımız gün tekrar doğduk

Güncel Haberler

İZMİR'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan, duvarları ve merdivenleri yıkılan binadan yaralı çıkmayı başaran Gülay Yaşar (55), inşa edilen konutlarda, iki çocuğuyla yeni bir hayat yaşıyor.

İZMİR'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan, duvarları ve merdivenleri yıkılan binadan yaralı çıkmayı başaran Gülay Yaşar (55), inşa edilen konutlarda, iki çocuğuyla yeni bir hayat yaşıyor. Deprem korkularının hala devam ettiğini anlatan Yaşar, "Kızım odada yalnız uyuyamıyor, hala çok korkuyoruz. Benim ve kızımın doğum günü, hayatta kaldığımız 30 Ekim'dir" dedi.

İzmir'de 30 Ekim 2020'de Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremde 117 kişi yaşamını yitirirken, onlarca binada ağır hasar oluştu. Deprem sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yerinde ve rezerv alanda yeni konutlar inşa edildi. Depreme Bayraklı ilçesi Adalet Mahallesi'ndeki evinde yakalanan iki çocuk annesi ev kadını Gülay Yaşar da yıkılan ağır hasarlı binasının yerine yeni yapılan konutlara yerleşti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülay Yaşar, İzmir, Güncel, Haberler