Trump, azil soruşturmasına ateş püskürdü: Devam etmesine izin verilmemeli

Dünya Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump, azil soruşturmasına ve ana akım medyada yer alan haberlere Twitter üzerinden sert tepki gösterdi. Washington Pos'un haberlerini "düzmece" olarak nitelendiren Trump, "Azil soruşturmasının devam etmesine izin verilmemeli." dedi.

ABD Başkanı Donbald Trump, azil soruşturması ve sürece ilişkin ana akım medyada yer alan haberlere Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla çok sert tepki gösterdi. Washington Post'un azil süreci ile ilgili haberleri için "düzmece" yorumunda bulunan Trump, azil sürecinin Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff 'in kendisine ve Cumhuriyetçi Parti'ye karşı çevirdiği bir dolap olduğunu ifade etti.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Trump, Zelenskiy ile temmuzda telefon görüşmesi yapmış, görüşmede Zelenskiy'e rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediği iddia edilmiş, ABD Kongresi'ndeki Demokratlar da bu iddia üzerine azil soruşturması başlatmıştı.

Trump ise Zelenskiy ile görüşmesinin tamamen usullere uygun olduğunu savunmuş ancak telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık askeri ve mali yardımın askıya alındığını açıklaması dikkati çekmişti.

Beyaz Saray, görüşmenin dökümünü yayımlamış ve yardımlarla görüşme arasında ilişki olmadığını savunmuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri, Donald Trump, Twitter, , Haberler