'Tropikal ürünlerden 10 yılda 10 milyar dolarlık ihracat yapabiliriz'

Ekonomi Haberleri

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, tropikal ürünlerin tanıtılması ve üreticilerin bahçeleşmeye yönelmesine destek veren Mustafa Ezici, bölgede yetişen yaklaşık 42 tropikal üründen oluşan reyonla tanıtım yaptı.

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, tropikal ürünlerin tanıtılması ve üreticilerin bahçeleşmeye yönelmesine destek veren Mustafa Ezici, bölgede yetişen yaklaşık 42 tropikal üründen oluşan reyonla tanıtım yaptı. Mustafa Ezici, "Tropik ürünler üretip, hem ülkemizdeki tüketiciye satıp hem de Avrupa'ya ve dünyaya ihracı yapılabilir. Ben 10 yıl içinde, 10 milyar dolarlık ihracat yapılabileceğine inanıyorum. İzmir'den Hatay Samandağı'na kadar bu ürünler yetişebiliyor" dedi.

Alanya, Gazipaşa, Anamur ilçelerinde tropikal meyve ağaçlarının bölgeye iyi adapte olması, iyi ürün vermesi ve diğer ürünlere göre gelirinin yüksek olması tropikal iklime uygun olan bölgedeki üreticileri tropikal meyve üretimine yöneltti. İlçedeki tropikal meyve üretimi muzla başlarken, daha sonra avokado üretilmeye başlandı. Bölgede mango, avokado, ejder meyvesi, papaya, pasiflora, Hindistan cevizi, longan, lichi, jambu, jackfruit, druian, whitesapote, black sapote, white sapote, karambola, wampei, cherymoya, atemoya, umbrella, roseapple, babilfruit, ketem billa, keyelmasi, napal eriği, kahve ağacı, fejualime, limon, kivi, gouva, çilek gouvasi, pomelo, budanın eli, finger lemon, kurt üzümü, pepino, altın çilek, kamkuat, groviola, yılan meyvesi, sapodilla, demir hindiba gibi 42 değişik türde ürünün yetiştiriciliği de hızla yaygınlaşıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Gazipaşa, İhracat, Mango, , Haberler