TikTok Türkiye Sözcüsü TBMM'de: Olaylara müdahale etmekte geç kalabiliyoruz

Politika Haberleri

Son dönemlerde sosyal medya platformu TikTok'ta art arda rezil görüntüler paylaşılırken TikTok Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na katıldı. Gelen, "Bazen olaylara müdahale etmekte beklenilen hızı karşılayamayabiliyoruz. Şunu bilmenizi isterim ki amacımız; her zaman topluluğumuzun TikTok'ta güvenli bir deneyim yaşamasını sağlamasıdır" dedi.

Son zamanlarda birçok rezil görüntünün paylaşıldığı TikTok'un Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda platformun tartışmalara yol açan uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Gelen bazen olaylara müdahale etmekte beklenilen hızı karşılayamadıklarını itiraf etti.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya platformu TikTok'ta rezillikler sınır tanımıyor. Kameraya arkasına dönüp yatan ve ara sıra gaz çıkaran genç bir kadını anlık 1200 kişinin izlemesi ve yayın boyunca hediyeler atılması büyük tepki çekmişti. "Laz Kızı" kullanıcı ismini kullanan bir kadın ise göğüslerini açmış, "Donsuz Kelly" lakaplı bir başka kadın da benzer yayınlar açmıştı. Bu içerikler vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Sosyal Medya, Türkiye, Politika, Güncel, Haberler